Playstation Network har hackats

Alla som brukar använda Playstation Network har märkt att nätverket har varit nere de senaste dagarna. Först gick det rykten om att gruppen Anonymous återigen skulle ha attackerat Playstation Network med DDoS-attacker. Anonymous hade inte så långt innan denna incident riktat DDoS-attacker mot Playstation Network som svar på att Sony stämt George Hotz (killen som hackade Playstation 3) och samtidigt begärt, och fått ut ip-adresser till alla som hade besökt Hotz’ blogg. Anonymous gick dock snabbt ut med ett pressmeddelande där de förnekade all inblandning i den aktuella incidenten.

Med tanke på hur Sony har hanterat situationen så tyder det på att händelsen är mycket allvarligare än en DDoS-attack. Dels har nätverket varit nere i en vecka snart och Sony har under denna period varit väldigt tysta och knappt släppt någon information. Nu avslöjas det att Playstation Network har hackats och att hackarna kan ha kommit över information om 77 miljoner konton. Även om det Sony har sagt att inget tyder på att kontokortsuppgifter kopierats så är det inget de kan utesluta. Sony har nyligen gått ut med denna information till alla som bor utanför USA.

Tydligen gick de ut med bekräftelsen att deras nätverk hade hackats efter att de offentliggjort att de ska släppa två Honeycomb-surfplattor och efter att börsen stängt. Med tanke på att detta intrång troligen är det största som genomförts på internet med avseende på antalet konton som hackarna kommit över så behövde Sony definitivt en strategi för att bekräfta intrånget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.