Samsung Galaxy S5 får metallskal och 64 bitars processor

January 14th, 2014 | Posted by admin in Nyheter | Prylar

Idag satt och funderade på om det inte börjar bli dags att byta ut den gamle S2:an mot nånting lite fräschare? Och då plötsligt ramlar nyheten om Samsung Galaxy S5 in i ansiktet på mig. Slump? Troligen. Men jag tolkar det som ett tecken i alla fall.

Den nya Samsungmodellen som kommer presenteras officiellt i mars eller april kommer komma i två modeller. Den ena modellen kommer i plastskal och den andra i metallskal. Äntligen får vi Samsung användare samma möjlighet att krossa våra skärmar som iPhone-användare haft hela tiden. Dessutom får vi betala bra för det också. Plastmodellen kommer kosta 650 euro vilket motsvarar 5 800 kronor och metallmodellen kommer kosta 800 euro vilket motsvarar 7 100 kronor.

Men det är inte allt. Ryktena har sedan tidigare sagt att S5:an får en upplösning på 2560 x 1440 pixlar på en 5,25 tum AMOLED-baserad skärm. Det innebär en punkttäthet på 560 pixlar per tum. Det är väldigt många pixlar per tum. Kameran blir på landar på 16 megapixlar. Men det är inte allt. S5:an kommer med minst två olika processorer, varav en är Exynos 6 med stöd för 64-bitars minnesadressering. Den andra kommer vara en Qualcomm med Snapdragon 805.

Som vanligt verkar alltså Samsung leverera och det är definitivt dags att byta ut S2. Bara några månader kvar…

Läs mer på:
Sammobile: EXCLUSIVE: Galaxy S5 specs confirmed, Galaxy S5 mini and S5 Zoom also in the pipeline
Sweclockers: Samsung Galaxy S5 får 64-bitars processor och metallskal

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.