Tillbaka till Windows efter tre år

August 15th, 2009 | Posted by admin in Operativsystem

Sommaren 2006 fick jag ett sommarjobb efter många år som dessutom betalade bra. Bestämde mig direkt för att köpa en ny dator efter många år. Jag passade då också på att gå över till GNU/Linux och valde att testa Kubuntu. Fastnade för det direkt och har sedan dess bara använt Windows XP i skolan och på jobbet. Oftast för att bara för att använda internet eller skriva arbeten och rapporter. Men sedan vi startade Cperspective så har behovet av att använda Windows ökat. Mest på grund av att Adobes produkter inte finns till GNU/Linux och min dator hunnit bli för gammal för att hantera flera system plus Adobes tunga produkter.

Nyligen fick jag ta över en bärbar dator efter att en kollega slutat på företaget och nu är jag tillbaka på Windows. Windows Vista kan det tilläggas. Och efter några dagars användande så kan jag direkt konstantera att jag inte har missat något. Ubuntu är helt klart ikapp och förbi Windows Vista i användarvänlighet. De ända två områdena Windows är bättre GNU/Linux på är att det har fullt stöd från alla stora och viktiga tredjepartsutvecklare (inklusive spelutvecklarna) och att installation av program är mer konsekvent i Windows än i GNU/Linux.

Nu ska jag forsätta återanpassningen till Windows och Vista…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

  • Anwar says:

    Har nyligen installerat Windows 7. Känns äntligen som att jag hittat ett vettigt operativsystem.

    Råder dig att göra samma sak om du orkar. Grymt grymt bra.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.